Magnéziumklisé-rézvéset és patrica készítés

Magnéziumklisé-rézvéset és patrica készítés

Az aranyozás/prégelés valamint a dombornyomás alapja a precíz és megfelelő klisé, melyet házon beül állítunk elő.

Ezért tudjuk a prégelési és domborítási megrendelések sokféleségére gyorsan és hatékonyan elkészíteni.

A Folkem Kft az alábbi kliséket tudja gyártani:

 1. Nyomóforma készítés aranyozáshoz, prégeléshez
 • hagyományos savas maratással történő magnézium klisé készítés. Bár a technológia régi, de a legmodernebb berendezésekkel végezzük ezt a tevékenységet is. A klisékészítéshez szükséges film is helyben kerül levilágításra. Prégeléshez készítünk egy-kettő-három-öt-hét mm-es savas maratott magnézium kliséket. Az egyben készíthető legnagyobb klisé mérete 800x800 mm. Léniából 1000 mm-es hosszúságot is tudunk gyártani.


 • CNC technológiával készítünk aranyozóformát egy speciális rézötvözetből. Az eljárás lényege számítógépes grafika IN-LINE klisé emberi kéz érintése nélkül. Ezzel a technológiával tudunk készíteni aranyozó, valamint egy menetben történő aranydombor nyomáshoz szükséges nyomóformákat. Maximálisan készíthető klisé méret 800x800 mm, de természetesen itt is tudunk 1000 mm-es lénia klisét előállítani. Az egy menetes arany-dombor klisékhez saját illesztőrendszert biztosítunk.
  CNC technológiával készítünk biztonsági kliséket, melyeket guilloche vonalrendszerrel látunk el.
   
 • Prégeléshez gyártunk speciális aranyozó formát szilikonból, melyeknek fő felhasználási területe a műanyagból készült szépségipari tubusok, valamint a fémből készült italos csavarzárak.


 1. Domborításhoz/emboss/deboss az alábbi klisévariációkat készítjük:
 • maratott magnézium klisé – illesztett műanyag patricával
 • CNC-vel mart magnézium klisé – illesztett műanyag patricával
 • CNC-vel mart rézklisé - illesztett műanyag patricával
 • CNC-vel mart rézklisé – illesztett réz patricával
 • CNC-vel mart műanyagklisé – illesztett műanyag patricával

A matricák és patricák illesztése speciális illesztőtüskével, valamint mágneses illesztő rendszerrel történik. A CNC-vel készült dombor klisék lehetnek egy-vagy többlépcsős, vagy 3D kivitelűek. Ezek a klisé variációk műanyag blokkra szerelt kivitelben is készíthetőek, így beépíthetőek a stanc szerszámokba. Ezzel megvalósítható az egymenetben történő stancolás és domborítás művelete, melynek komoly költség megtakarító vonzata van.

 1. Braille dombor formák:
 • stanc szerszámba építhető braille blokk és hozzá tartozó steelpatrica. Műanyag matrica (a teljes karakterkészletet tartalmazza) – acélpatrica (csak az írni kívánt szöveget tartalmazza) mágneses illesztőrendszerrel.
 • ACCUbraille szerszám 4 vagy 5 soros kivitelben. A szalagok BOBST vagy Diana dobozragasztó gépekhez való illesztő rendszerrel ellátottak.  A braille szerszámok megfelelnek a MARBURGI szabvány szigorú követelményeinek.
  A klisé és domborformák sokfélesége miatt az előállításnak csak a képzelet szab határt. Mivel mi nem csak kliségyártók, hanem felhasználók is vagyunk, ezért a Folkem Kft partnereinek csak kipróbált és tesztelt nyomóformákat szállít.
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.