Szerszámgépgyártó kapacitás fejlesztése a Folkem Kft. debreceni székhelyén

Szerszámgépgyártó kapacitás fejlesztése a Folkem Kft. debreceni székhelyén

Debrecen, 16 | 11 | 22.

FOLKEM Nyomdaipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

kapacitásbővítő beruházás az Folkem kft-nél

eredményesen befejeződött a „Szerszámgépgyártó-kapacitás fejlesztése a Folkem Kft. debreceni székhelyén” című projekt

A Mikro-kis és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása keretében sikerrel pályázott és 15,35 millió Ft összegű támogatás nyert a FOLKEM Kft.; az 50% támogatási intenzitású projekt keretében a társaság fő tevékenységének, a könyvkötés, kapcsolódó szolgáltatás a fejlesztése valósult meg, új gép beszerzésével. A GINOP-1.2.2-15-2015-01586 azonosító számú beruházás 2016 november 18-án fejeződött be.

A fejlesztés eredményeként a FOLKEM Kft. könyvkötés és kapcsolódó szolgáltatásának korszerűsítése valósult meg egy darab, új gép beszerzésével. A társaság a beruházás keretében 1 db STO átmenet nélküli magnézium lemezt kimaró gépet vásárolt.

Az új gép beszerzése a Folkem Kft. felé érkező, folyamatosan növekvő vevői igények gyorsabb, pontosabb, gazdaságosabb kielégítését biztosítja a jelen és a jövőbeni viszonylatoknak megfelelően. Ennek eredményeként a vállalkozás megerősíti és növeli piaci pozícióját a piacon. Az új gép beszerzése mind gyártási növekedés, mind költségcsökkentés oldalon hozzájárul az üzleti eredmény és hozzáadott érték növeléséhez.

A gépbeszerzéssel elérhető Folkem Kft. korábbi termelési kapacitásának többszörösére növekedése, mivel az új eszköz nagyobb mennyiségben nagyobb termékeket képes gyártani. Az új gép maximális gyártási mérete 800x800 mm. A termelés fajlagos költségei csökkentek, mivel adott idő alatt több terméket állíthat elő a vállalkozás, amihez egyúttal kevesebb környezetszennyező anyagot is használ fel. A Kft. így képes lesz a megrendelő partnerek által szabott vevői igények kielégítésére. A Folkem Kft. piaci pozícióját stabilizálja és megerősíti.

Az új gép technológiájának köszönhetően egészségesebb munkakörülményeket biztosít a Folkem Kft. dolgozói számára. Továbbá kevesebb veszélyes anyagot termel, így kevésbé környezetszennyező, amely hatás értéke felbecsülhetetlen. Kapacitásnövelés révén képes a Kft. kielégíteni a folyamatosan növekvő megrendelői igényeket, ezzel stabilizálja piacon elfoglalt helyét, növeli a vállalkozás presztízsét. A megrendelőkkel eddig kialakult bizalmas partneri kapcsolat tovább erősödhet.

A fejlesztésnek köszönhetően a társasági gazdasági teljesítménye növekedett, ami hozzájárul a hosszú távú fenntartható növekedéséhez is, mivel erősíti a vállalkozás gazdaságban betöltött szerepét, piaci pozícióját és segít a társaság munkahely megtartó képességének további fenntartásában és erősítésében

A fejlesztésről a társaság honlapján www.folkem.hu kaphatnak bővebb tájékoztatást.Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.