Frézelő és gravírozó gép beszerzése a FOLKEM Kft. debreceni nyomdájába

Frézelő és gravírozó gép beszerzése a FOLKEM Kft. debreceni nyomdájába

Frézelő és gravírozó gép beszerzése a FOLKEM Kft. debreceni nyomdájába

címû projekt (kód: GOP-2.1.1-09/A/2-2010-0333)

A társaság a projekt keretében 1 db ESC High Press cilinderes szitanyomógépet, 1 db ESC High Press berakóművet és 1 db UV-szárítót vásárolt.

A Kft. jelenleg a felületnemesítés területén teljes körű szolgáltatást nyújt a megrendelői számára. Ezen új gépek beszerzésével és üzembe állításával mindazon megrendelői igényeket ki tudja a társaság elégíteni, amelyek a lakkozási tevékenységen túl, a már meglévő berendezések kapacitásának lekötését is növelik. Így a megrendelő által a céghez hozott terméken egy helyen az összes felület megmunkálási tevékenységet el tudják végezni.

A beszerzés legfontosabb eredményei:

  • a berendezés B/2-es méretű, amely a szitázás anyagköltségét, és műveleti költségét is jelentős mértékben csökkenti, a költségcsökkenésnek köszönhetően az eredményesség is javul, a már meglévő B/1 méretű géphez képest.
  • az UV-lámpa mérete miatt az energia igény is csökken, így környezet kímélőbb a termelés
  • gyorsabb, nagyobb kapacitással rendelkezik
  • jelentős bevétel növekedést eredményezett a cégnél a gépek beszerzése a megrendelői igények növekedése miatt
  • alakkozási tevékenység anyagszükséglete igen alacsony, így a termelt hozzáadott érték magasabb, mint az átlagos nyomdaipari tevékenységé, ez pedig átlagon felüli eredmény növekedést hoz
  • a társaság a foglalkoztatott munkaerő létszámát folyamatosan növeli, 2009-ben 23 fő volt, 2010-ben 26 fő volt az alkalmazotti létszám.

A megvásárolt berendezések 2011. április 08. napján kerültek üzembe helyezésre, azóta folyamatosan működnek, várhatóan kapacitáskihasználtságuk az év végéig rendkívül magas lesz (figyelembe véve az eddigi és a folyamatosan érkező megrendeléseket).

Közremûködõ szervezet: MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., 1139 Budapest, Váci út 83.
Irányító Hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
Kedvezményezett: Folkem Kft., 4002 Debrecen, Domokos Márton kert 47/B.

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.