Gyártó kapacitás növelés, új berendezés beszerzésével a A FOLKEM KFT-nél

Gyártó kapacitás növelés, új berendezés beszerzésével a A FOLKEM KFT-nél

Sajtóközlemény

Cím: GYÁRTÓKAPACITÁS NÖVELŐ BERUHÁZÁS A FOLKEM KFT-NÉL

2019/02/28

Eredményesen befejeződött a „Gyártó kapacitás növelés, új berendezés beszerzésével a A FOLKEM KFT-nél” című projekt.

A FOLKEM Kft a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a „Mikro-kis és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” tárgyú felhívásra sikerrel pályázott és 62,51 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatás nyert. A támogatás intenzitása 50 %. A társaság a beruházás keretében 1 db STARFOIL 106-HS automata fólia nyomtató, domborító gépet vásárolt, mellyel a Kft. tő tevékenységének fejlesztése valósult meg.

A társaság a Széchenyi 2020 program keretében megvalósított beruházásban 1 db STARFOIL 106-HS automata fólia nyomtató, domborító gépet vásárolt.

Az új eszköz legfontosabb műszaki paraméterei:

  • a gép max. nyomtatási mérete: 1060mm x 760mm
  • a berendezés MABEG vákuumos berakóval rendelkezik,
  • 5 fólia húzóval van felszerelve,
  • 3 hologram regisztrációs egységet tartalmaz,
  • továbbá a tartószerkezet 300 mm-el megemelt a berakó és kirakó nagyobb kapacitása miatt
  • a berendezés maximális mechanikai sebessége 7.500 nyomat/óra.

A GINOP-1.2.1-16-2017-000624 azonosító számú projekt keretében megvalósult gépberuházás 2019. február 28. napján fejeződött be, és ezt követően az üzemszerű termelés megindult.  

A gép beszerzéssel a FOLKEM Kft.  aranyozási termelési kapacitása jelentősen növekedett, mivel az új eszköz lényegesen hatékonyabb, mint a már meglévő berendezések.

Jelen fejlesztéssel egy olyan berendezés került üzembehelyezésre, amelyen a gyártástechnológiai idő (a berendezés átállításához szükséges időt) jóval alacsonyabb (kb. harmada) mint a meglévő hasonló típusú berendezésen.

A berendezésen lévő újszerű technológiai megoldások segítik a termelést, mindez pedig a hatékonyságot javítja, amely a fajlagos költségek csökkenését eredményezi.

Fentiek hozzájárulnak, hogy az új gép beszerzésével a nettó árbevétel, a hozzáadott érték és az üzemi eredmény növekedjen.

Az új gép beszerzése a Folkem Kft. felé érkező, folyamatosan növekvő vevői igények gyorsabb, pontosabb, gazdaságosabb kielégítését biztosítja a jelen és a jövőbeni viszonylatoknak megfelelően. Ennek eredményeként a vállalkozás megerősíti és növeli piaci pozícióját a piacon.

A projekt megvalósítása hozzájárul a vállalkozás hosszú távú fenntartható növekedéséhez, erősíti a gazdaságban betöltött szerepét, valamint segít a társaság munkahely megtartó képességének erősítésében.

Debrecen, 16 | 11 | 22.

FOLKEM Nyomdaipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Kapacitásbővítő beruházás az Folkem kft-nél

eredményesen befejeződött a „Szerszámgépgyártó-kapacitás fejlesztése a Folkem Kft. debreceni székhelyén” című projekt

A Mikro-kis és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása keretében sikerrel pályázott és 15,35 millió Ft összegű támogatás nyert a FOLKEM Kft.; az 50% támogatási intenzitású projekt keretében a társaság fő tevékenységének, a könyvkötés, kapcsolódó szolgáltatás a fejlesztése valósult meg, új gép beszerzésével. A GINOP-1.2.2-15-2015-01586 azonosító számú beruházás 2016 november 18-án fejeződött be.

A fejlesztés eredményeként a FOLKEM Kft. könyvkötés és kapcsolódó szolgáltatásának korszerűsítése valósult meg egy darab, új gép beszerzésével. A társaság a beruházás keretében 1 db STO átmenet nélküli magnézium lemezt kimaró gépet vásárolt.

Az új gép beszerzése a Folkem Kft. felé érkező, folyamatosan növekvő vevői igények gyorsabb, pontosabb, gazdaságosabb kielégítését biztosítja a jelen és a jövőbeni viszonylatoknak megfelelően. Ennek eredményeként a vállalkozás megerősíti és növeli piaci pozícióját a piacon. Az új gép beszerzése mind gyártási növekedés, mind költségcsökkentés oldalon hozzájárul az üzleti eredmény és hozzáadott érték növeléséhez.

A gépbeszerzéssel elérhető Folkem Kft. korábbi termelési kapacitásának többszörösére növekedése, mivel az új eszköz nagyobb mennyiségben nagyobb termékeket képes gyártani. Az új gép maximális gyártási mérete 800x800 mm. A termelés fajlagos költségei csökkentek, mivel adott idő alatt több terméket állíthat elő a vállalkozás, amihez egyúttal kevesebb környezetszennyező anyagot is használ fel. A Kft. így képes lesz a megrendelő partnerek által szabott vevői igények kielégítésére. A Folkem Kft. piaci pozícióját stabilizálja és megerősíti.

Az új gép technológiájának köszönhetően egészségesebb munkakörülményeket biztosít a Folkem Kft. dolgozói számára. Továbbá kevesebb veszélyes anyagot termel, így kevésbé környezetszennyező, amely hatás értéke felbecsülhetetlen. Kapacitásnövelés révén képes a Kft. kielégíteni a folyamatosan növekvő megrendelői igényeket, ezzel stabilizálja piacon elfoglalt helyét, növeli a vállalkozás presztízsét. A megrendelőkkel eddig kialakult bizalmas partneri kapcsolat tovább erősödhet.

A fejlesztésnek köszönhetően a társasági gazdasági teljesítménye növekedett, ami hozzájárul a hosszú távú fenntartható növekedéséhez is, mivel erősíti a vállalkozás gazdaságban betöltött szerepét, piaci pozícióját és segít a társaság munkahely megtartó képességének további fenntartásában és erősítésében

A fejlesztésről a társaság honlapján www.folkem.hu kaphatnak bővebb tájékoztatást.

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.