Az élelmiszeripari csomagolóanyag gyártás fejlesztése a Folkem Kft. debreceni székhelyén

Az élelmiszeripari csomagolóanyag gyártás fejlesztése a Folkem Kft. debreceni székhelyén


Sajtóközlemény

Zajlik az élelmiszeripari csomagolóanyag gyártás fejlesztése a Folkem Kft. debreceni székhelyén

2022/10/25

Folyamatban van a Folkem Kft. projektjének megvalósítása, amelynek keretében az élelmiszeripari csomagolóanyag gyártás fejlesztése valósul meg a társaság székhelyén, új berendezések beszerzésével. A fejlesztés európai uniós támogatással, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében valósul meg. A technológiai fejlesztéshez 206,69 millió Ft feltételesen vissza nem térítendő támogatást kapott a Folkem Kft.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a GINOP Plusz-1.2.1-21 felhívás alapján a kedvezményezett FOLKEM Nyomdaipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság támogatásban részesült. A projekt célja az élelmiszeripari csomagolóanyag gyártás fejlesztése a társaság debreceni székhelyén, a modern technológiai kihívásoknak való megfelelés érdekében.

A fejlesztés keretében 1 db LK106MT automata prégelő/stancoló berendezés, 1 db DEBAO-138S nagysebességű intelligens papírpohár készítő, 1 db DEBAO-L666 papírpohár csomagoló berendezés és 1 db DEBAO-1250S nagysebességű intelligens papírtál készítő berendezés kerül beszerzésre.

A társaság a vállalatirányítási rendszer fejlesztésével, valamint tanácsadással egybekötött szervezeti struktúra fejlesztéssel és vezetői-menedzsment tanácsadással kívánja a megnövekedett üzemméret kihívásait kezelni. A munkahelyei hatékonyság fejlesztésére vonatkozó képzéssel ezen folyamatokat kívánja támogatni.

A beruházás várhatóan 2023. 07.31. napjáig megvalósul.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. A 206,69 millió Ft európai uniós támogatás segítségével a vállalat a meglévő munkahelyeket megőrzi és további új munkahelyeket is teremt.

A fejlesztés eredményeként a társaság a fenntartási időszak alatt tovább erősíti a gazdaságban betöltött szerepét és középvállalati státuszát.

A projektről bővebb információt a www.folkem.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Kemecsei Sándor projektvezető

Telefon: +36 30 9386641

E-mail: sandor.kemecsei@folkem.hu

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.