Környezetbarát csomagolóanyagok előállításának fejlesztése a Folkem Kft-nél

Környezetbarát csomagolóanyagok előállításának fejlesztése a Folkem Kft-nél

Sajtóközlemény

KÖRNYEZETBARÁT CSOMAGOLÓANYAGOK ELŐÁLLÍTÁSÁNAK FEJLESZTÉSE A FOLKEM KFT.-NÉL

2021.09.15

„GINOP-1.2.13-20 - Az egyszer használatos és egyéb műanyagtermékek forgalomba hozatalának korlátozásával érintett, valamint az ezeket helyettesítő termékek gyártásával foglalkozó vállalkozások technológiaváltásának és kapacitásbővítésének támogatása” tárgyú felhívásra a Folkem Kft. sikerrel pályázott.

A „Környezetbarát csomagolóanyagok előállításának fejlesztése a Folkem Kft-nél „-című pályázattal 351,09 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyert.

A pályázat azonosító száma: GINOP-1.2.13-20-2021-00004

A támogatás intenzitása 50 %.

A projekt megvalósítás időszaka: 2021.06.01-2022.05.31.

A 351,09 millió forint európai uniós támogatás segítségével a vállalkozás a beruházás keretében, olyan papíralapú élelmiszeripari csomagolóeszközök nagyüzemi gyártását tudja megvalósítani, ahol a felhasznált anyag tekintetében újrahasznosítható, komposztálható, lebomló anyag kerül felhasználásra az egyszerhasználatos műanyag helyett, ezzel elősegítve a környezettudatos fogyasztói szokások kialakítását.

A nagyüzemi gyártás feltételeinek megteremtése, egyrészt infrastrukturális beruházás (csarnokbővités) másrészt a nagymennyiségű papíralapú csomagoló eszközök folyamatos és biztonságos előállítását megalapozó géppark beszerzése és kialakítása, valamint ezen termelési folyamatok irányitó rendszerének kidolgozása.

Ezen papíralapú élelmiszeripari csomagoló eszközök a következők:

  • papírpohár-papírfedővel,
  • papírtálak, papírvödrök-papírfedővel,
  • papír salátás-hamburgeres, döneres dobozok, street-food csomagolóanyagok,
  • hideg-meleg ételek tárolására és szállítására alkalmas papír tárolóedények.

A Folkem Kft. rendelkezik a gyártáshoz szükséges FSSC 2220v05-ös certifikáttal, amely a legmagasabb szintű food kontaktos élelmiszeripari csomagolóanyag gyártás higiéniai és biztonsági követleményeit tartalmazza.

A környezetvédelmi törvényváltozás miatt egyre növekvő piac keresletet, eddig csak külföldön gyártott termékekkel lehetett kielégíteni, a pályázat révén lehetővé válik, hogy jó minőségű termékkel ezen piacon magyar vállalkozás, a Folkem Kft. is meg tudjon jelenni.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt, a növekvő piac igényeinek kielégítése révén realizált többlet árbevétel és eredmény, a meglévő munkavállalói létszám tovább foglalkoztatásán túl, jelentős létszám bővítést is eredményez, és egyben megteremti annak anyagi alapját is.

A fejlesztés eredményeként a vállalkozás létszáma legalább 30 fővel bővül, amely a 2020 évi létszámhoz képest, 63 %- os növekedést jelent.

A projekt megvalósítása hozzájárul a Folkem Kft. hosszú távú fenntartható növekedéséhez, segít a társaság munkahely megtartó képességének megőrzésében, erősíti a gazdaságban betöltött szerepét és lehetővé teszi, hogy a kisvállalkozásból a fenntartási időszak alatt stabil középvállalkozássá váljon.

A projektről bővebb információt a www.folkem.hu oldalon olvashatnak.

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.